Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balik kokusu nasil giderilir
#1
Pişirmeye Başlanmadan Önce Yapılabilecekler:

Kızartmaya başlamadan önce mutfakta hoş kokulu tütsüler ya da mumlar yakmak. (Kızartma esnasında ya da sonrasında da yapılabilir.) Mutfağın camını ya da balkonunu açarak ortamda hava akışı sağlamak.



Pişirmeye Başlandığında Yapılabilecekler:



-Kızartma esnasında aspiratör çalıştırmak.



- Kızartma yapılan yağın içine birkaç dilim limon koymak ya da limon kabuklarını ocakta kısık ateşte bir süre yakmak.



- Izgarada yapılan balıkların arasına defne yaprakları yerleştirmek.



- Kızartma yapılan yağın içine birkaç parça maydanoz koymak.



Pişirme Bitirildikten Sonra Yapılabilecekler:

Balık kokusundan kurtulmak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kullanılan mutfak eşyalarının temizliğidir. Kızartmada ya da pişirmede kullanılan tava, tencere bekletilmeden yıkanmalıdır. Bekletme, hem kokunun yayılıp sinmesine hem de yağın donup kurumasına ve temizliğinin zorlaşmasına neden olur.



Tavayı ya da tencereyi yıkarken sıcak su kullanılmamalıdır. Sıcak su var olan kokunun daha da yoğunlaşıp artmasına neden olur. Bu yüzden ilk önce soğuk su ile yıkanmalıdır.



Tavanın ya da tencerenin yıkanacağı suya kahve telvesi atmak veya eşyayı telveyle ovalamak, hem kokunun etkisini azaltır hem de yağın temizlenmesini kolaylaştırır.



Kullanılan tava ya da tencere su ile doldurulup suyun içine limon suyu ya da sirke eklenip su bir süre kaynatılabilir.


Aynı işlemler kullanılan çatal, bıçak gibi eşyalarda da, eşyalar bekletilmeden uygulanmalıdır. Ellere sinen balık kokusu için ise eller limonla ovulup soğuk suyla yıkanmalıdır.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi